top of page

Eigentijdse houten planken... Hell Yes!


Welkom bij Atelieradena, waar hout niet slechts een materiaal is, maar een bron van duurzaamheid, en een oproep tot het behouden van de schoonheid van resthout. In deze blog nemen we je mee op een reis door het ambachtelijke proces achter onze houten planken, die niet alleen met de hand zijn vervaardigd uit overschotten van hout, maar ook een verhaal vertellen van zorgvuldigheid en toewijding.Resthout en duurzaamheid


Onze missie is eenvoudig maar krachtig: de schoonheid en duurzaamheid van resthout benadrukken. Elk stuk geborgen hout dat we gebruiken, is met liefde geselecteerd en bewerkt om de unieke karakteristieken ervan te behouden. Door restjes hout te omarmen, verminderen we niet alleen de impact op het milieu, maar creëren we ook adembenemende decoratieve items met een verhaal.Van shaper tot borstel


Elke plank fluistert een verhaal van vakmanschap, van de zorgvuldige keuze van het hout tot de precisie van elke snede. Hier is geen plaats voor gewoon; deze planken zijn een ode aan de harmonie van eenvoud en verfijning. Het echte ambacht begint wanneer we het overschot van hout in onze handen nemen. Daarna begint het manuele werk, de dans tussen de maker en het materiaal. Met behulp van onze shaper geven we vorm aan de toekomstige houten planken.


Na het shapen komt het borstelen. Met een stalen borstel geven we de planken een karakteristieke finish. De nerven van het hout komen op die wijze helemaal tot leven, elke streling van de borstel vertelt een verhaal van toewijding aan het ambacht.

Gezien we enkel werken met resthout, kunnen de planken in dikte variëren. Deze variaties zijn geen fouten, maar een eerbetoon aan de onvoorspelbare schoonheid van de natuur. Hout is een levend materiaal, en de structuur en nerf kunnen van item tot item verschillen. Dit maakt elke plank uniek, een kunstwerk op zich.

De voordelen voor jou; gezelligheid, duurzaamheid, stijl!


Wanneer je een houten plank van Atelieradena in huis haalt, omarm je niet alleen een uniek kunstwerk, maar ook een bron van gezelligheid. Het warme, natuurlijke hout brengt een sfeer van knusheid in elke ruimte, of het nu de woonkamer, keuken of het terras is.


Door lokaal en duurzaam te kopen, neem je actief deel aan het vormgeven van een duurzamere maatschappij. Onze planken, vervaardigd uit resthout, dragen bij aan het verminderen van de impact op het milieu. Hiermee kies je niet alleen voor een stijlvolle toevoeging aan je interieur, maar ook voor een bewuste keuze voor onze planeet.


Met een Atelieradena plank op je tafel verwelkom je niet alleen gasten, maar creëer je een middelpunt van gesprek. Vul het met mooie items, gebruik het om lekkernijen te thee te serveren, of geef het een prominente plek op je terrastafel tijdens zomerse bijeenkomsten. Het is niet zomaar een plank; het is een uitnodiging tot stijlvolle veelzijdigheid.

Puur&Chic


Onze planken zijn puur & chic, vervaardigd uit geborsteld be-houten eik, een pronkstuk dat tijdloosheid belooft. Of je nu een liefhebber bent van landelijke charme, strakke moderniteit, of een eclectische mix van stijlen hebt, deze plank voegt een vleugje natuurlijke warmte en authenticiteit toe aan elke ruimte.


In de wereld van Atelieradena is ambacht meer dan een bezigheid; het is een levensstijl. Onze planken zijn niet alleen functioneel; ze zijn een uitnodiging om de warmte van handgemaakt vakmanschap in je huis te verwelkomen.

Hell Yes: verrijk je leven met Atelieradena


Voel de textuur, ontdek het verhaal, en laat een stukje Atelieradena jouw interieur verrijken. Welkom in de wereld waar resthout transformeert tot kunst, en elke plank de handtekening draagt van ambacht en passie.


Liefs,


Atelieradena - Waar hout leeft.

Hilde & Alain ♥


En o, zijn wij al vrienden op Facebook en|of Instagram? Heb je al een kijkje genomen op mijn blog, mijn portfolio? Ben je al ingeschreven op deze mailing? Deel ook gerust dit bericht en help ons zo meer Radena-lovers te bereiken en meer mama's en papa's te vertederen!34 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page