top of page

De 5 S-methode voor een geslaagde newbornshoot


​Newbornfotografie is een kunst op zich. Jullie kindje is immers fragiel en de verschillende poses zijn uiterst delicaat. Ook wil niet elk kindje zomaar meewerken. Misschien heeft jouw kindje een slechte dag, wat krampjes in maag en/of darmen, of je hebt een huilbaby... Dit zijn zaken die je niet op voorhand weet en die soms wel voor de nodige stress bij jou als ouder kunnen zorgen.


Daarom maak ik gebruik van de 5S-methode van Dr. Karp om jouw kindje tijdens de newbornshoot de nodige troost te bieden. Deze 5S-methode bestaat uit: het inbakeren (SWADDLING), de zij-ligging (SIDE), het sussen (SUSHING), het wiegen (SWINGING) en het zuigen (SUCKING).Maar wat betekenen deze 5 stappen voor jou?


SWADDLING (inbakeren)


Mijn sessies starten altijd met het inbakeren van jouw baby. Door haar / hem stevig in te bakeren, zorg ik dat jouw kindje zich veilig en beschermd voelt net zoals in de baarmoeder. Het vermijdt dat jouw kindje wakker schrikt van haar / zijn eigen reflexen en helpt bij het sneller inslapen mocht jouw kindje wakker zijn geworden.SIDE (zij-ligging)


Heeft jouw kindje krampjes, dan brengt de zij-ligging of buikligging vaak soelaas. Door jouw baby'tje in zijjligging of in buikligging te leggen, voorkom je de schrikreflex. Deze krijgt jouw kindje vooral als zij / hij op haar / zijn rugje ligt. Dit geeft jouw baby'tje een veilig gevoel.


SUSHING (sussen)


Is jouw baby wat onrustig, dan doe ik niets liever dan hem of haar te sussen door een luid (ja echt luid hè) sshhh-geluid te maken. Dit is een imitatie van het monotone geluid van de bloedstroom in de baarmoeder en dus heel herkenbaar voor jouw kindje. Ik maak ook heel regelmatig gebruik van een susher of een white noise geluidje. Het ritmische geluid van een Susher herinnert de baby aan de tijd dat hij in de baarmoeder zat, waar er een constante stroom is van de geluiden van de bloedstroom en andere geluiden die de baarmoeder maakt (dit is tot 95 dBs of het geluid van een zeer luide stofzuiger). Deze geluiden, die in eerste instantie hard kunnen lijken, zijn eigenlijk heel kalmerend voor een baby! Deze klinken veilig en vertrouwd voor jouw kindje waardoor het snel rustig wordt.

SWINGING (wiegen)


Jouw kindje werd continu gewiegd toen het nog in jouw buik zat. Heeft jouw kindje het even moeilijk, dan wiebel ik jouw kindje met kleine, snelle bewegingen. Ook helpt dit bij het sneller inslapen omdat jouw kindje de kans niet krijgt om op licht of schaduw te focussen.


SUCKING (zuigen)


Elke kindje heeft een zuigbehoefte. Het sabbelen aan een speen biedt jouw kindje troost en rust. Wist je trouwens dat als de borstvoeding goed op gang is je met een gerust hart een tutje kan introduceren? Het sabbelen tijdens de sessie zorgt dat jouw kindje rustig wordt en sneller indommelt.


Wist je dat ik sinds ik deze 5 tips hanteer, ik vaak heel rustige baby's fotografeer wat resulteert in grotere variatie in de poses en dus ook in jouw herinneringen.Wil jij ook zo'n waanzinnig mooie herinneringen aan de eerste levensdagen van jouw kindje? Zo eentje die je niet alleen vandaag maar ook morgen en later blijvend zal vertederen? Twijfel dan niet langer en boek vandaag jouw sessie via deze link en laat je vertederen door de magie van mijn foto's!


Wil je meer info, download dan hier onze gratis newbornmagazine "Beebies".


Liefs van jouw bezield fotograaf - Hilde ♥


En o, zijn wij al vrienden op Facebook en|of Instagram? Heb je al een kijkje genomen op mijn blog, mijn portfolio? Ben je al ingeschreven op deze mailing? Deel ook gerust dit bericht en help ons zo meer Radena-lovers te bereiken en meer mama's en papa's te vertederen!41 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page