top of page

5 tips voor een succesvolle newbornsessie!

TIP 1 | Take it easy, O N T S P A N

Écht, ik meen het! De, naar mijn mening, veruit belangrijkste tip die ik je wil meegeven voor je naar de sessie komt is: O N T S P A N ! Take it easy! Relax... Jullie baby'tje brengt gegarandeerd de hele familieplanning overhoop en dit kan best wel voor de nodige stress zorgen wanneer je de eerste keer de deur uit moet. Heb je alles mee? Heb je de instructies goed opgevolgd? Wat met het tutje, het flesje, de pamper... Stress o stress...

En toch is dit nergens voor nodig. Integendeel, hoe rustiger jij als ouder bent, hoe rustiger jouw kindje door de newbornsessie heen zal slapen. Jouw baby is heel gevoelig voor stress en neemt dit heel gemakkelijk over dus sit back, relax en bovenal geniet van het schouwspel van kleine details die ik voor jullie vastleg. Maak je vooral geen zorgen over de vuile pamper, de natte handdoek, de voeding, de krampjes, de kreuntjes... dit alles maakt deel uit van de newbornsessie en dat is meer dan oké


TIP 2 | What to wear, K L E D I N G

Afhankelijk van de gekozen optie maken ik ook foto's van mama en papa alsook eventuele zusjes of broertjes. Voor de familiefoto's werk ik graag met de beige of de camelkleurige achtergrond. Wat betreft de kledij gaat mijn voorkeur dan ook uit naar zachte neutrale tinten (beige | grijs | écru | oudroze | camel | koper). Tracht zeker lichte kledij te voorzien zonder al te drukke prints of felle kleuren daar deze teveel de aandacht trekken. Voor grote zus en/of grote broer is het ook best leuk om fotootjes te maken in bloot bovenlijfje. Lekker naturel en tijdloos.

Wat wel leuk is, en dat merk je ook in mijn newborn foto's, is de mix van verschillende texturen. Ik denk maar aan een grof gebreide trui, een zijden sjaal, linnen hemd, kant voor de mama... Dit geeft de foto een extra dimensie.


TIP 3 | Peeing and pooping, O NEE ?!

O jawel, wees erop voorbereid want dit gaat gebeuren. Je mag er prat op gaan dat zodra de pamper verwijdert wordt (in negen van de tien gevallen) een plasje of poep ontladen wordt. En waar deze terechtkomt... LOL, hoogst waarschijnlijk op mij! maar kan ook op jullie, of op de beanbag... that's life!

Dus ook hier geldt de regel: no stress! We ruimen dit mooi op in de wasmand en gaan gewoon door met de newbornsessie, zij het met propere spulletjes.


TIP 4 | feeding the baby, B O R S T V O E D I N G

Geef jij ook borstvoeding, dan is deze tip zeker iets voor jou. Het is zo dat bepaalde voedingswaren die jij opneemt een minder gunstig effect kunnen hebben op de vertering bij jouw baby'tje met krampjes en winderigheid tot gevolg. Hierdoor kan het kindje best wel onrustig zijn tijdens de sessie. Het kan raadzaam zijn om volgende voedingswaren te vermijden:

  • Dranken: koffie, groene thee en koolzuurhoudende dranken

  • Groeten: ajuinen, prei, kolen, paprika, tomaten, broccoli

  • Fruit: citrusvruchten, druiven, aardbeien, pruimen...

  • Kruiden en specerijen

  • Chocola.

Verder is het ook heel belangrijk om te weten dat mama's die borstvoeding geven, tijdens de sessie best wat meer afstand houden (hoe vervelend ook...). De reden hiervoor is dat mama's geur geassocieerd wordt met voeding. Ruikt jullie kindje constant "mama", dan kan het zijn dat zij | hij alleen maar wil eten en dus onrustig wordt.

TIP 5 | sit back and R E L A X !

Ik blijf er bij... sit back and relax! Geniet van de tederheid, de zachtheid en de immense vreugde van het prille begin en vertrouw erop dat de sessie goed komt ook al hebben wij niet voor de volle 100% controle over de sessie. En dat is goed ook want tijdens de sessie is jouw baby baas! Comfort, tevredenheid en veiligheid zijn topprioriteit voor ons. Niets moet. Wij luisteren naar de signalen die jouw baby'tje ons geeft.


Tot zover de tips die ik vandaag graag met jullie deel. Hoedanook, het spreekt voor zich dat jij als ouder het beste weet wat jouw baby nodig heeft! Wat bovenstaande betreft kan zeker bijdragen aan het welslagen van de sessie, met als toppertje: sit back and R E L A X !


Liefs,

Hilde63 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page